Het weektraject Mindful Analysis


Mindful Analysis bestaat doorgaans uit een e-mailtraject van een (werk)week, waarbij je één of twee keer per dag schrijft en even zovele keren antwoord krijgt. De Mindful Analyst (MA) leest je tekst heel zorgvuldig en gaat er op in door gerichte vragen te stellen, zodat jij daarmee weer een houvast hebt om dieper in jezelf af te dalen en na te denken. Het gaat echt alleen om jou en wat jij schrijft.

Bovendien zijn er niet meer dan 2 á 3 cliënten tegelijk per week, zodat je volle aandacht hebt.


Vier fasen

Dit vragen stellen gebeurt in vier fasen, die gebaseerd zijn op de vier edele waarheden uit het Boeddhisme, vertaald naar:

  1. Wat speelt er, wat is de situatie nu? Waaraan wil je aandacht besteden? Beschrijf het in je eigen woorden, waarna de MA je wat vragen stelt om het nog duidelijker te krijgen en je gedachtenstroom op gang te brengen.

  2. Hoe komt het? Waar komen de problemen vandaan, waarom b.v. ben je weer in die valkuil gestapt. Zijn dit patronen uit het verleden of is het iets anders? Door de vragen van de MA kun je veilig en op je gemak de diepte in.

  3. Hoe kan je het oplossen? In fase twee heb je verbanden gezien en ontdekkingen over jezelf gedaan. Er is ruimte gekomen om zaken te veranderen en je kan nu samen met de MA de mogelijkheden onderzoeken

  4. Wat ga je uiteindelijk doen met al je opgedane inzichten en nieuwe mogelijkheden? Dit kan je voor jezelf vastleggen in een einddocument (een plan, een schema, een brief of wat dan ook), maar dat hoeft niet. Het is helemaal aan jou. In ieder geval kun je de hele mailwisseling natuurlijk bewaren om er later nog eens naar te kijken.


Spreekt een schrijftraject volgens Mindful Analysis je aan, of wil je nog wat meer informatie, stuur dan een mail naar info@schrijfweg.nl , zodat we een begin kunnen afspreken. Eventueel kun je ook bellen.


Kosten

Een traject van een week kost € 295,-, dit bedrag dient vooraf betaald te worden. Uiteraard betaal je voor het eerste contact niets.
Contact

E-mail: info@schrijfweg.nl

Telefoon: 06-51435406

K.v.K.: 71235973

Bank: NL58RABO0153773111
t.a.v. M. Heldoorn-Scholten


Tulpstraat 20, 7081 EB Gendringen